-

Goda vänner på besök

2008-12-30 @ 16:47:20
Igår var vi hemma hos mam o pap för middag med nästan alla mina kusiner, storkusin Lisa med bebis i magen och maken Viktor och deras son Viggo, mellankusin Christian med sin fru Anna och deras son Ville, lillkusin Jens (som inte är så liten....)  samt farbror Bill med Monica. Så det blev 16pers totalt!! Men trevligt var det att se alla igen.
Under middagen landade Eric och hans Anna på ön och Johan drog för att hämta dom, halt var det kan jag lova!
Så idag har vi gått runt i stan och bara titta i mysaffärer och nu tar jag, Anna och Max det lugnt hemma medan grabbarna stack till Rusta.. Sen ska vi äta middag på Isaola Bella och mamma ska passa Max under tiden för första gången.

Max stod själv!

2008-12-28 @ 18:42:29
I dryga en sekund innan han började ramla, med han stod dock!

tjejerna

2008-12-28 @ 11:28:23

idag skrivs allt me små bokstäver pga att jag ammar under tiden.

igår hade jag annie, cattis, elsa o jeanette över på lite knytis taco. de va länge sen som jag skrattade så mycket. de roliga är att trots att vi inte har träffats alla på en gång på mega länge så spelar de ingen roll alls, vi blurrar om vart annat hela tiden. för er som inte vet så va vi järngänget på högstadiet och gjorde otroligt massor med bus, fanskap  och framförallt vänskap.

nu ska vi hitta på något att göra medan Max sover, ska bla passa på att föna håret.


Har världens finaste unge!

2008-12-27 @ 14:42:29
Känner mig som Sally från ett program för gick för flera år sen på TV som tom hette Sally tror jag... Iaf så brukade hon säga att utan henne så skulle världen va "lite futtigare" och de är precis så man känner om Max. För han gör livet så mycket mera värt att leva, att bara få vakna på morgonen av att höra hur hanligger och leker i sin säng och bara pratar och sjunger i ett. Sen hur han dagarna i ända skrattar, busar, snackar, myser och bara är gör att man förstår livets mening.  Har aldrig tidigare varit så stolt och glad över att få höra någon rapa eller att mitt under en middag lägga jordens största bajs genom alla kläderna som när min unge, vår Max gör de.
Vi satt och skrattade åt hur tidigt vi hämtade ut vagnen.... Typ i slutet av juni!! Men jag förstår varför och den känslan slog mig igen när jag kollade på blocket efter en babyvakt hur pirret i magen inför att få träffa denna nya människa som ska bli en den största delen av sitt liv. Den är den enkelt beskrivet, underbar.







Mina pojkar sover gott.

2008-12-27 @ 10:27:26


Dom är nog precis lika trötta båda två efter flera dagars flängande på olika middagar och annat trevligt. Men krafterna tar ut sin rätt och även dom behöver sin skönthetssömn. Speciellt Johan som ska iväg med sitt grabbgäng och göra grabbiga saker hela eftermiddagen och kvällen så jag och Max ska ha en rikitig myskväll hemma och bara njuta av att busa för oss själva. Tror vi behöver det båda två.

För övrigt måste jag berätta om årets BÄSTA julklapp!! Jag fick ett ps2 och ABBA singstar till de, så gissa om jag är lycklig! Den är ju helt underbar! Favoriten är nu Take a chance bara för att den som körar nästintill svimmar efter halva låten, den är ju bara omöjlig att lyckas med!

Längtar efter alla bebisar och mammor, tycker vi ska klämma in en träff snart....

Goder afton både herre o fru!

2008-12-25 @ 23:09:57
Här bara springer tiden ifrån en men lovar bättring så fort jag kommit ifatt allt vi gör hela tiden....

Granar växer inte på träd....

2008-12-23 @ 22:53:52
Jaha, är det inte typiskt! Här har vi vart hemma alla tre nu i flera dagar och inte har vi köpt nån gran, så idag skulle det bara köpas en men sen så visade det sig att inte en enda grannasare fanns i hela stan så det blev till att lite om sidan av lagen (jag menar.... Alla har väl rätt till en gran och vad gör man om inga säljs?) hugga en själva. Så så fick det bli.... Vi dundrade ut i skogen och hittade en underbar liten men naggande god gran som passar oss helt perfekt! Lite Piff och Puff över den kan man säga. Kommer lägga upp bilder, med tanke på hur stolt jag är så bara MÅSTE jag dela med mig av detta mästerverk av julkgran!

Men nu till det viktiga....
                                                  Ha nu en RIKTIGT 
                                                                                           
                                                              GOD JUL alla fina finisar där ute!
                                                      önskar 
                                                                familjen (älskar att skriva de! :-) ) Törngren - Ekengren


Något jävligt skumt!!

2008-12-22 @ 20:26:47

Det finns en tomtetjuv här i stan kan jag lova. Min mamma ringde för en stund sen och va helt ifrån sig och berätta att nästa allt deras julpynt är BORTA!! Det som alltid står på samma ställe! Hur konstigt är inte de??!!! De är ju flera av tomtarna som mamma haft sen hon var liten så jag förstår att hon är ledsen. Tur att hon ska få ha världens sötaste tomtebebis hos sig hela julaftonskväll iaf!



Och ni kan va lugna och inte ringa soc för barnmisshandel, han har fullt med kläder under och låg där i ca två sekunder.

Vilde Ville.

2008-12-21 @ 20:28:03

Mitt goa lilla kusinbarn som kommit 5a i
Sveriges gladaste unge.
Det var min kusin Christians mamma som tagit bilden.

Ska träffa dom i jul och ser mycket fram emot de eftersom vi inte har setts sen i somras.

Till er alla

2008-12-21 @ 19:27:28

http://www.youtube.com/watch?v=WmxT21uFRwM

Ståpäls!!


Behöver tips på resemål!!!

2008-12-21 @ 17:14:54
Jo vi vill till värmen vi me. :-)
Men har INGEN aning om var.... Thiland känns så himla varmt för Max och allt annat känns tråkigt...
Så släng in förslag till oss.

En resa som skulle passa oss perfekt:

1. Lagom varmt.
2. Nästan gratis.
3. Fina stränder.



oj oj oj, de va tider de när magen såg ut sådär....
Och det bästa... Jag tyckte att jag va sååå tjock där.
HAHAHAHAHA!!!

En mycket vaken Max och en mycket trött mamma Clara...

2008-12-20 @ 08:42:53
Max har börjat med en ful ovana... Att vakna kl 8 istället för 9! Jag vet att detta är ett lyxbekymmer men man måste ju få klaga liiiite. Så numera känns det som att jag är trött hela tiden bara för att man är så bortskämd med den där extra timmen. Så nu ligger han på madrassen i vardagsrummet och jag med alla dessa foton som ännu inte kommit in i albumen.... Johan få sova idag så ska jag få göra de imorgon. :-)

För övrigt ska det köpas gran idag! Ska bli väldigt mysigt, med tanke på att jag längtat efter det sen förra julen.
Nån som har förslag på var man kan köpa en?

Hemma själv, hehe!

2008-12-19 @ 13:37:44
Gud så tyst det är! Har varit på Borgen och lunchat med Johan, Niklas L och Max. Gott värre, men nu är jag hemma själv i lugn och ro för första gången på över fyra månader!! Johan skulle fixa lite julklappar så då fick Max följa med. Så nu sittar man här i sin ensamhet och ska ta itu med resten av alla foton..... nu är det nog bara dryga 500 kvar.... suck. Men fint ska det bli.

Skryt luktar illa, men va fan! ;-)

2008-12-18 @ 17:38:02
  • Vart på BVC som ni redan vet... 
  • Här har man tvättat tre maskiner medan Johan va i skolan (ni som har smått vet vilket företag de är).
    Vilket betyger att det hänger tvätt precis överallt i lägenheten nu, mindre trevligt... Men de luktar gott iaf.
  • Jag har dammat. (iaf där det syns)
  • Bytt ut alla urbrända värmeljus, närmare 349 st tror jag. Jag har nog rekordet på antal värmeljus per kvadratmeter... (till Johans förtret)
  • Mysat med Max och matat honom så han ska hulla på sig, men vad fick man för de.... En MEGA spya över hela han, min tröja, kjol och mina lakan. Så lakanen måste också tvättas... Får ta det imorgon, annars vet jag inte var jag ska göra av dom.
  • Gick in till stan och shoppa en klänning och ett nagellack till mig själv, för de va jag värd tyckte jag. :-) (bara så ni vet så har Lindex massor med erbjudanden imorgon, hihi.)
  • Träffade på mamma och tjötade med henne.
  • Fått mängder med julkort! Tack alla snälla!!
  • Fixat iordning våra mega fina julkort.
  • Sett till så att Johan står för matlagningen ikväll, bra drag där av mig!
  • Sen ska vi gå hemför bli min moster med en hemlig påse och därefter ska vi knalla hem till Johans familj för att se på deras "nya" vardagsrum. Spännande värre!

De e ju inte klokt vad jag hunnit med!


Mina älskade killar!

Har folk ingen skam i kroppen???

2008-12-18 @ 12:02:59
http://www.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/utrikes/article4015992.ab

Såg detta klipp på Aftonbladet.se och man kan ju bara enkelt säga att än är inte den sista idioten född..
Undrar hur han tror att han skulle tas emot i Tyskland? Tror inte dom är så stolta över Hitler, dessutom känns det som att det då kommer va tyskarna som kommer säga till han att det är det förgångna, släpp det. Och snälla BYT NAMN på ungarna illa kvickt!

Lite si o så....

2008-12-18 @ 11:40:38
Kom hem från BVC för en stund sen. Max har stannat av sin kurva massor och hade nu bara gått upp 120 ynka gram. Och jag som försökt väga honom på TC med mig och kom då fram til att han hade minst gått upp ett och ett halvt kg!! Hur fan räknar jag?!! Så vi ska tillbaka igen den 30 dec. Hade inte en tanke på att dom skulle ha öppet då, men så slog det mig att det föds faktiskt bebisar i där i krokarna då med så det är klart dom måste mätas och vägas med.
Jag gillar verkligen våran BVC "tant", Eva. Hon är precis så som jag vill att hon ska va, helt perfekt för sitt yrke. Det enda som är synd är att hon inte jobbar fredagar så vill man akutses så måste man komma på det senast senast på torsmorgon. Tur att man inte behöver akutses så ofta. :-)

Idag är det stora tvättar- och städardagen, vilket innebär att jag hamnade framför datorn. MYCKET roligare!

 

Önskemål om nytt inlägg.

2008-12-17 @ 20:36:30
Tänk att man kan få önskemål om att uppdatera bloggen! I´m proud!!
Ikväll är jag bra trött... Sov knappt nånting i nättras så jag känner mig som en muffins i rymden...  Vilket ledde till att Johan sa att han skulle ta Max hela kvällen så jag skulle få göra precis vad jag ville. :-) Vilket innebär BLOGGA och BONDE SÖKER FRU. Dessutom kom två av Johans kompisar förbi så dom får va i köket medan jag sitter i vardagsrummet vid tvn med datan i knät, hihi!

Det enda jag försöker ha i huvudet nu är att vi ska till BVC imorgon för att kolla läget med Max. Tycker de är mysigt att mäta och väga honom, att få se hur han utvecklas från gång till gång. För en liten skrutteplutt är han iaf inte längre.
 


 En MYCKET stolt mamma över MYCKET fin son.

Inget vi inte pratar om..

2008-12-16 @ 22:22:12
Hade systrarna här på den numera traditionsenliga veckoträffen, vi fortsatte se Sunes Jul, lika rolig som alltid. Hittade tom lite missar här och där.

Tidigare idag var vi (jag o Max) hemma hos Lee, hon hade fixat en hel buffé med fika. Självklart var det mycket trevligt.
Så mysigt att bara sitta och prata om alla möjliga saker, stora som små. Men en sak som förvånar mig är att vi faktiskt aldrig (vad jag kan minns, vilket inte är alltid att lita på) pratar blöjmärken, bajs eller liknande. Men i övrigt så gillar jag att de finns inget vi inte pratar. Skulle inte ens kunna räkna upp allt vi pratar om för det skulle fylla hela min blogg.

Max har för övrigt kommit in i ett konstigt stadium, han kan bli MEGA och då menar jag verkligen MEGA ledsen för ingenting, han ser verkligen helt förkrossad ut när han gör så och då kan man undra vad som kan ha gjort honom sååå ledsen, när inte ens BÄRS (Blöja Äta Rapa Sova) funkar....


Till mina fans!

2008-12-15 @ 19:05:11
Nu kan ni prenumera på min blogg! Hur coolt är inte de!
Så GRATTIS till alla er! ;-)

Funderar, drömmer och tänker så det knakar.

2008-12-15 @ 16:45:28
Så kan man beskriva mig numera...

En liten pudding!

2008-12-14 @ 22:50:40


Himlen måste sakna en ängel
för en finns här hos mig och vilar i min famn.

Att ha en prins sovade brevid sig.

2008-12-14 @ 09:43:01
Vaknade vid 8, Max tyckte att de va dags att gå upp. Matade han sen låg vi bara och snackade i sängen och nu har han somnat om igen och ligger här brevid mig och bara är sådär underbar som bara han kan va. Så nu ska jag och Johan passa på att äta en riktig 3 adventsfrukost.... Som består av samma sak som alla andra dagar men med ett extra ljus tänt. Sen ska vi fortsätta med att slå in julklappar. Tänk va lycklig man kan få vara.


Glad Lucia!

2008-12-13 @ 11:24:42
Hur fasen kunde jag missa lucia på tvn imorse?! De e ju inte klokt! Så ikväll får vi nsitta bänkade framför luciatåget på tvn med lussebullar och hela köret.
För övrigt har jag lovat mamma att jag och Max ska framföra ett eget litet luciatåg, han är peppakaksgubbe och jag har ännu inte bestämt vad jag ska va, tror getabock...
Vid frukosten skrev vi klart våra önskelistor till släkten, när man va klar bytte vi listor med varann för att göra ändringar och lägga till saker. Johan var så hemlig med min lista sen att han gick och gjorde en farfar med den. Vilket innebär att först limmar man ihop kuväret sen tejpar man det så att det är totalt inbrottssäkert. Gissa om det gjorde mig nyfiken!!

Men GLAD LUCIA på er ALLA!!!

Minns tillbaka till den 26 augusti när Max föddes.

2008-12-12 @ 18:15:21

Tänk va konstigt, ibland känns det som det var precis nyss jag fick upp Max på bröstet för första gången och rätt som det är så känns det som att "de e klart grabben har vart hos oss för alltid!"
Hade ju fattat det där med att det gör förbannat ont att föda barn, men att det skulle bli såååå jobbigt hade jag aldrig kunnat ana! Så det finns några saker jag lovat mig själv till nästa knodd....

1. Totalt Coca cola förbjud!!!!
2. Godis endast när nöden verkligen kräver.....
3. Nudlar är BIG no no!!
4. Att jag måste gå på vattengympa då med. :-)

Har fått för mig att dessa saker kanske kan göra sitt så att nästa unge inte kommer väga 4240 gram.


Men åter till den 26 augusti.
Ack så fel man kan ha. Känner helt plötsligt att det kommer här en lista om det med....

1. Trodde hon skulle komma ut och va totalslemmig och blodig, nej nej nej, ren som aldrig förr.
2. Hon hade SNOPP!!! Hur konstigt var inte det?!!
3. Trodde han skulle skrika sådär som bebisar gör när dom precis tagit sitt första andetag, tihi, fel där med!! Han sa typ,   väähä, sen var det bra.
4. Han kom ut klockan 15:41, var hel säker på att jag skulle föda mitt i natten! (iaf tidig morgon)

Därefter när man fått det man längtat efter i dryga nio månader dag och natt ut och man bara sitter och tittar på det lilla miraklet känns allt annat banalt, pyttigt och borta från denna värld.
När vi äntligt fick flytta över efter två dygn på förlossningen till BB så väntade även min mamma och pappa, lillasyster Hanna och Johans föräldrar på att få träffa oss alla tre. Att få rulla ut till dom i rullstolen med lilla Max och få kramas i massor. Då togs denna bild med min mamma hållandes i Max.

Därefter skulle vi in på rummet igen och sova med det lilla knytet. Det var en konstig känsla, man tänkte ungefär "ska hans föräldrar inte komma och hämta honom nu när vi ska sova??!" 


 

Älskar dig min lilla solstråle!!!


JAG ÄR FÄRDIG!!!

2008-12-12 @ 16:21:31
Prisa mig själv, ÄNTLIGEN är jag färdig med julklappsköpadet! Känner mig riktigt nöjd tom!
Lillasyster Hanna och jag drog dom sista klapparna. Så himla skönt!

För övrigt har jag en sak som jag ägnar större delen av min vakna tid till att tänka på, känner mig sååå velig och har ingen aning om hur jag ska göra... Inte lätt att ta beslut alla gånger.

Han eta mask

2008-12-10 @ 22:13:54

Jag och Max var och hälsade på min mamma på hennes jobb (en förskola) igår när Johan var i skolan. Det satt en liten pojk som var mycket trött efter vilan i soffan och rätt som det var fick han syn på Max och fråga om han fick klappa, självklart fick han det! Jag berättar att han heter Max och efter en liten stund kom en av personalen förbi och då berättar pojken glatt "han ejat mask". Det är inte lätt med språket alla gånger och man inser snabbt hur lätt saker och ting kan bli sååå fel.


Hjärnsläpp!

2008-12-09 @ 12:03:13
Hahaha! Känns inge bra det här asså. Jag och Johan pratar julklappar, vi vet vad Johan fick av mig förra året men vad 17 fick jag av han???? Vi kan bara inte komma på det, kommer bara på en massor med andra saker jag fått vid andra tillfällen.. Så om nån har något förslag, så lägg gärna ett inlägg.

Lååååång dag........

2008-12-08 @ 16:07:58
Tycker det är en förbannat lång och ganska tråkig dag idag. Känns som att man bara väntar ut den och hoppas på att man ska få gå och lägga sig snart igen. Jag menar, hur kul är det att tvätta, handla mat och varje gång man ser sig i spegeln så undrar man "varför kan alla andra få sina kilon att bara rasa av kroppen som smör i solsken medan jag sitter här som den feta kossa jag är....."  Så ikväll ska det tränas, de kan jag lova!!

Tur att gårdagen hade ett slut... till slut...

2008-12-07 @ 23:11:08
Ja till slut gick pojkarna hem, 1000 gånger mera grabbiga än när dom kom.

Vaknade trött av att Max sa att de va matdags då.... Därefter gick vi upp..

Får berätta mer imorgon, nu har Max somnat i  min famn så jag har liiiiite svårt att skriva.

Tjuvlyssnar...

2008-12-06 @ 22:04:36
Johan har sina killkompisar här på TP kväll, jag sitter i soffan med dotorn i knät och småtittar på tvn. Rätt som det är kommer Carolina aF Ugglas upp i rutan och vad pluppar då ur munnen på John som är snäll som få.. "Haha, man kan ju få in ollat mellan tänderna på henne!" När jag då klagar på hans uttal, tittar han förvånat på mig. "Lyssnar du?!" Hahaha!
Så kan det gå. :-D

ÄLSKADE JUL!!

2008-12-06 @ 12:38:44

Finns ingen högtid på året som är så underbar som julen, att pyssla, städa lägenheten så ren att man tom kan känna att det är hemtrevligt och sen alla julklappar. Att ligga i sängen och fundera ut vad alla ska få, där slår ju liksom mysfaktorn i topp för länge sen! Och paketkalendern, hur mysigt är det inte att samla familjen på morgonen och få se vem som ska få paket den dagen. Själva maten är jag inte så stort fan av men de finns ju så många andra som är det så jag överlåter sillen, jansons och det andra slibbiga till dom. Själv sattsar jag hårdast på pappas köttbullar, prinskorvarna och vörtbrödet med leverpastej på. GUD SÅ GOTT!! Och då ska vi inte tala om förra julen, när jag inte fattade varför jag va sååå himla trött och dessutom var gotlandslimpan godare än någonsin och åt bara den på hela julbordet i stort sett... Känndes som att mitt handlande ljusnande NÅGOT när pluset kom fram där på nyårsafton. :-) Har aldrig haft ett så bra slut på ett år någonsin som 2007!
Men nu ska vi börja göra oss iordning för stan. Max ligger på sängen och sover (har ni tänkt på att jag brukar tala om VAR Max sover nånstans... Hahaha! De e nog för att han brukar sova lite här och där. :-). Han och jag badade för en stund sen och de var full storm i karet kan jag lova. Johan kom in och undra varför dörren var blöt... Han är så duktig min son!

Snart är det jul igen o snart är det jul igen och julen kommer vara ända fram till påska!



Närbild på världens goaste unge.


5 December 08

2008-12-05 @ 11:13:09
Jisses va många bebisar det vart igår! De var helt klart rekord för den här lägenheten någonsin! Men trevligt var det, trots att det var en aningens trångt. Sen bar det av ner till Gunnar. Denna underbara man som jag går och pratar livet med, för första gången där så tyckte Max att det skulle ätas, kissa blöjan knökfull, lekas och va i centrum hela tiden. Men de gick bra ändå. Därefter hämta Johan upp oss med bilen, vilket va skönt, med tanke på blåsten.

Idag har vi en riktig slappardag. Max och jag har sovit ´förmiddag och han sover än, så här är det lugna gatan. Sitter i vardagsrummet och ´Max ligger på min säng och ändå hör jag hans rossel, de måste va jobbigt för han att alltid va så täpt....  Väntar bara på att Hanna ska komma så ska jag plugga med henne, sen br det av till Fia som fyllt år. Ska bli väldans trevligt.

Tror Max vakna nu,så nu måste jag gå oh kramas med han.

Bebisinvation!

2008-12-04 @ 09:19:20
Om en timme lite drygt kommer det ett helt gäng med bebisar (och deras mammor) hem till oss. Tror att det blir ca tio bebisar!!! Och vad gör jag??? Sitter vid datorn.... Ibland blir jag bara för trött på mig själv. Så nu får jag ta och dra mig in i duschen, sålänge Max sover.

FÖRBANNADE KI!!!!

2008-12-03 @ 11:40:54

Nu får ni ursäkta mitt språk men va FAN håller KI och flera av dom andra stora högskolorna på med??? Låta populära utbildningar bli så dåliga att dom måste stängs ner!! HALLÅ DÄR!! De e ju för FAN inte klokt!!! Över 800 till kommande termin blir drabbade! Hade ju hoppats i smyg på att få hoppa på distansutbildningen hit, men nu e de ju helt JÄVLA kört!!


Så ni ska få en hel jävla hög med bajs från mig!!


Livsviktigt!!

2008-12-02 @ 23:01:52


Tro på att det du gör duger,
utgå från att människan inte ljuger.
Spara på minnen, slösa med skratt,
våga ta på dig en knasig hatt.
Kramas ofta, pussa en vän,
planera inte alltid för vad som ska hända sen
Säg inte ja om du ändå menar nej,
låt ingen skratta och håna dig.
Ta ansvar för livet, kom alltid i tid,
kom ihåg de kära som vilar i frid.
Sluta aldrig vara kreativ,
älska din nästa, älska ditt liv.


Vilken go dag!

2008-12-01 @ 20:03:39

Dagen börja med att jag vakna ensam med Max som låg och snacka i sin säng. Johan hade redan åkt till skolan så vi fick dra oss upp själva. Efter en stund vart Max trött och sov förmiddag på passade jag på att börja sätta in kort i albumet... Inte det lättaste kan jag lova med tanke på att det är 700 kort som ska sorteras...
Johan kom hem och vi drog oss ut på vägarna för att bara se något annat och vi fick en riktigt rolig stund i bilen, full med dåliga skämt till höger och vänster.
Vi skulle passa på att besikta bilen och jag höll på att förfrysa mina tår...
Nu har vi ätit och bara slappar framför tvn. Hu va bra man har det!